Aanvullend bouwkundig onderzoek noodzakelijk

In augustus en september is Kontek bij u langs geweest voor een visueel bouwkundig onderzoek. Hieruit blijkt dat vervolgonderzoek door een constructeur noodzakelijk is. Het doel van dit vervolgonderzoek is om een zo goed mogelijk beeld te krijgen van de constructieve staat en mogelijke mankementen van het casco van de woningen. Het onderzoek wordt uitgevoerd door Pieters Bouwtechniek bij tien woningen, waarvan er twee leeg staan.

Het start op maandag 27 november 2017. De bewoners van de acht woningen waar onderzoek wordt gedaan, krijgen hierover bericht van Van Alckmaer.

Een constructief onderzoek is ingrijpender dan een visueel onderzoek. Zo wordt bijvoorbeeld de samenhang van het metselwerk in buiten- en binnenmuur van de gevels onderzocht, de opbouw van de buitenwand en de spouwankers. Hiervoor wordt de buitenmuur opengewerkt. De fundering wordt onderzocht op scheurvorming en de conditie van de houten begane-grondvloeren wordt gecontroleerd. Hiervoor worden onder andere inspectiegaten gegraven langs de buitengevels. Na het onderzoek worden de gaten in de muren en stoepen weer netjes hersteld.