Wie woont er in Bloemwijk?

Niet alle bewoners kennen elkaar. Daarom stellen we in de nieuwsbrief een bewoner of gezin aan u voor. Deze maand het gezin van Diane de Wit en Odin Goijer aan de Schagenstraat.

Diane en Odin hebben het druk met twee jonge kinderen, twee katten en vissen. Zoon Donar is 13 jaar en dochter Jolene 11. Ze zijn al heel vaak verhuisd en dit is hun favoriete woning. Ook al hebben ze best last van vocht, tocht en naaktslakken, ze zijn heel blij met de ruimte, want voorheen woonden ze veel kleiner. ’Ik vind het heel knus, met al die muurtjes’, wijst Donar, die gezellig op de bank genesteld zit met de hele familie. ’En je kunt hier hartstikke fijn buiten spelen. Hierachter als je de brug over gaat. Er zijn schommels en er is een grasveldje.’ Jolene: ’En bij het buurthuis spelen we ook, maar soms is het hek dicht.’ ’Hoe groener, hoe beter’, vindt Diane. ’Die geveltuintjes met stokrozen in de zomer zijn prachtig.’ Voor meer groen in de toekomst heeft Jolene bijzondere ideeën: ’Mijn droomhuis heeft een tuin op het dak. Dan kun je allemaal biosferen op het dak maken en een eigen ecosysteem starten.’ Odin hoort het allemaal lachend aan. ’Een wat grotere badkamer zou ook prettig zijn,’ voegt hij bescheiden toe. Maar ze willen wel graag in Bloemwijk blijven. Zo’n rustig wijkje met aardige buren.