Samen naar een vernieuwde, duurzame Bloemwijk

U bent bewoner van Bloemwijk, daarom houden we u graag op de hoogte van de ontwikkelingen in uw wijk. Veel woningen van ons in Bloemwijk zijn niet meer van deze tijd. Onze missie is om iedereen een fijne, passende woning te bieden in een prettige leefomgeving. Wij gaan onderzoeken wat er precies aan de hand is. En bekijken wat we kunnen of moeten doen. Dat doen we niet alleen, maar samen met u!

Wat gaan we doen?

Wij willen samen met u een goed plan voor de wijk maken. Met duurzame, zelfvoorzienende, toekomstbestendige woningen. Met een gevarieerd aanbod voor gezinnen, alleenstaanden en stellen, voor jong en oud. Een mooie, gemengde wijk, waar u prettig kunt wonen. Er is nog geen plan. We weten nog niet welk typen woningen er moeten komen en hoeveel woningen van welk type. En ook niet of we de huidige woningen kunnen renoveren naar duurzame, toekomstbestendige woningen. Om dit in kaart te brengen is onderzoek nodig.

Wat onderzoeken we?

Er komt een bouwkundig onderzoek naar de technische staat van de woningen. Dit wordt gedaan door Kontek. Dit onderzoek start in augustus 2017. U krijgt een brief met daarin de dag dat Kontek bij u langskomt. Als u verhinderd bent, kunt u een andere afspraak met hen maken.

Ook komen wij bij u thuis voor een persoonlijk gesprek. Dit vindt plaats in september of oktober. Dat kan overdag of ’s avonds. U wordt gebeld voor een afspraak. In dit gesprek bespreken we met u wat uw huidige situatie is en wat uw woonwensen zijn. Wat er anders of beter zou kunnen in uw wijk en wat u niet zou willen veranderen. Waar u knelpunten ziet voor uzelf in het project. En of u mee wilt denken in een klankbordgroep voor de wijk.

Nadat we ook met de gemeente en nutsbedrijven hebben besproken wat er mogelijk is in de wijk, presenteren we de resultaten van alle onderzoeken. En hebben we inzicht in wat er nodig is.

Samen verder bouwen aan de wijk

Daarna nodigen we u uit voor een aantal inspiratiesessies. Deskundigen geven informatie over nieuwe innovaties voor wonen en over een andere manier van kijken naar de wijk. Iedereen kan vervolgens ideeën en meningen inbrengen voor de woningen en voor de wijk. Samen bekijken we wat haalbaar is en welke maatregelen leiden tot prettige woningen en een leefbare wijk.