Wie woont er eigenlijk in Bloemwijk?

Niet alle bewoners kennen elkaar. Daarom stellen we in de nieuwsbrief een bewoner of gezin aan u voor. Deze maand Maikel Ineke, een 31-jarige bewoner uit de Asterstraat.

Maikel woont bijna vier jaar in Bloemwijk en heeft hiervoor op een studentenkamer gewoond. ‘Dan is zo’n echt huisje heel erg leuk’, vertelt hij. ‘Ik had niet eerder een tuin en ondanks dat het een kleintje is, voelt het nog steeds als vakantie als ik buiten in de zon kan zitten. Heel prettig. Dat zou ik graag behouden. Ik hoef niet zo’n grote woning en een kamer minder is ook prima, maar ik ben nu verwend met een buiten en dat wil ik graag weer. Ik hou ook van deze oude woningen. De bouwstijl van die oude arbeidshuisjes is mooi. Het geeft een gezellige sfeer in de straat. Puur praktisch is het niet. Ik woon op de hoek en binnen waait het altijd. Daardoor heb ik een hoge energierekening. Ook heb ik lekkage en boven is de woning in slechte staat. En ik ben niet zo’n klusser, dus dat schiet niet op. Desondanks ben ik er heel blij mee. De slechte staat bederft mijn woonplezier niet. Wat ik ook erg leuk vind, is dat er in deze buurt van alles wat woont, niet maar één type huishouden. Ik heb niet heel veel contact met mijn buren, ik werk fulltime en ook ’s avonds ben ik vaak weg. Maar toch merk je dat er heel verschillende mensen wonen en dat vind ik mooi, zo’n gemêleerde wijk. Er is een relaxte sfeer. Bij sommige dingen denk ik wel eens: hou een beetje rekening met elkaar. Die hondenpoep bijvoorbeeld is niet te harden in de zomer. En ook auto’s nemen wat mij betreft een wat te prominente plaats in in de wijk. Maar ook daarvoor zou ik niet per se hoeven te verhuizen. Ik ben natuurlijk nog wel jong. Over een paar jaar kan mijn leven er heel anders uit zien. Nu woon ik alleen, maar misschien heb ik over een tijdje een vriendin en een gezin. Dan zou ik wel weer in zo’n type woning willen wonen. Dit spreekt me heel erg aan.’