Hoe schrijf ik me in bij het SVNK?

In de vorige nieuwsbrief hebben we aangegeven dat het goed is om ingeschreven te staan bij het SVNK. Als uw situatie verandert, bijvoorbeeld doordat de kinderen het huis uit gaan of doordat u alleen komt te staan, dan heeft u al een aantal jaren inschrijving achter uw naam staan. Dat maakt het eventuele zoeken naar een andere woning makkelijker.

Dit is een algemeen advies. Het heeft niets te maken met de toekomstige plannen voor Bloemwijk. Ook als u niet ingeschreven staat bij het SVNK, mag u na de werkzaamheden altijd terugkeren naar de wijk.

Inschrijven bij het SVNK kan alleen digitaal. U heeft dus een computer (of tablet of mobiel), internet en een e-mailadres nodig. Als u dit niet heeft, kunt u zich ook inschrijven via een e-mailadres van een familielid, buren, vriend of vriendin. Heeft u niemand in uw omgeving die u kan helpen u in te schrijven bij het SVNK, informeer dan bij een vrijwilligersorganisatie. U kunt bijvoorbeeld eens bellen naar WonenPlus Alkmaar, 072-5122711 (maandag tot en met vrijdag 9.30-12.30 en 13.30-16.00). Of Stichting Present, contactpersoon Jan Zwart, 06-45334719 (maandag, dinsdag, donderdag).