Wie woont er eigenlijk in de Bloemwijk?

De gebroeders Co en Joop Bijl uit de Hulststraat, 69 en 65 jaar, wonen al sinds hun geboorte in de Bloemwijk. Nog bijzonderder: ze zijn geboren in het huis waar zij nu wonen. Ze zorgen goed voor elkaar en voor hun woning. Dat zij schilders zijn geweest, kun je zien aan hun huis: dat zit goed in de verf. Co is veel aan het werk in zijn volkstuin. En dat betekent in deze tijd van het jaar dat de aardbeien zijn geplukt, de piepers gerooid en de sperziebonen en de kolen geoogst. Joop doet veel in huis en verwerkt alle gezonde groenten en fruit. De rode kolen worden gesneden en gekookt en gaan de vriezer in. En van de aardbeien maakt hij jam. De woning vinden ze fijn. Ze hebben zelf de keuken laten inbouwen en een deur gemaakt voor de trap naar boven tegen de kou. Ook met de buren hebben ze het prima naar hun zin. Regelmatig een bakkie en af en toe samen voetbal kijken is perfect. Je moet er zelf wat van maken, vinden ze. Twee tevreden mannen die ‘tot hun dood in de Bloemwijk blijven’.